Ingreso
Nombre:

Contraseña:


¿Perdió su Contraseña?
Regístrese Gratuitamente!
Siguenos en:
Siguenos en Facebook Siguenos en Twitter

Libros

Palabras y discursos envenenadores Popular

Hits: 186
Valoración: 8.00 (1 voto)

Categoría: M) Otros temas
Begoña Roman
Documentos de la Carta de la Paz; 2017


La professora de Filosofia de la Universitat de Barcelona, ​​Begoña Roman, dins de la col·lecció Documents en Cultura de Pau de la Fundación Carta de la Pau, publica l’opuscle “Palabras y discursos envenenadores”, una reflexió sobre com a la societat actual el llenguatge s’ha convertit en una forma de violència.

En aquest llibre, l’experta en ètica critica un ús “viperí” del llenguatge, aguditzat especialment en les societats tecnològiques, però al mateix temps reivindica aquesta eina de diàleg i de construcció de pau.

Roman cita diversos autors, però analitza especialment l’obra de Slavoj Žižek, qui distingeix entre violència subjectiva i objectiva. El sociòleg eslau denuncia que la violència simbòlica del llenguatge ha triomfat en la nostra societat encara que mitjançant aquest també es pot sortir de la violència de la carestia.

Begoña Roman és doctora en filosofia per la Universitat de Barcelona (1993). Va obtenir el Premi extraordinari de llicenciatura (1989) i de doctorat (1995) a la Universitat de Barcelona. De 1996 a 2007 va dirigir la Càtedra d’Ètica de la Universitat Ramon Llull i actualment és professora a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona.

* Libro de acceso abierto y gratuitoLos comentarios son propiedad de quien los envió. No somos responsables de su contenido.
Envió Hilo
Top Books
Bioètica i Debat Ediciones SL